Bijgewerkt: 15 januari 2024
Veel loodsen, garages en bedrijfspanden zijn voorzien van een schuifdeur. Dit heeft vooral met gebruiksgemak te maken. Deze deuren openen en sluiten zijwaarts. Dit maakt alles licht in gebruik, iets dat vooral bij grote bedrijfsdeuren erg belangrijk is. In dit artikel ontdek je de verschillende schuifdeuren die zeer geschikt zijn voor bedrijfshallen, opslagloodsen, schuren en andere toepassingen.
De geïsoleerde schuifdeur
Niet alle schuifdeuren als bedrijfsdeuren zijn geïsoleerd. Die isolatie is niet altijd noodzakelijk. Bijvoorbeeld bij de opslag van goederen die goed tegen kou kunnen. Of wanneer het stalling van voertuigen betreft, of dierenstallen.
Isolatie is vooral belangrijk wanneer je de bedrijfsruimte verwarmt. Met een matige isolatie verspil je grote hoeveelheden energie. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, ook brengt dit onnodig hoge kosten met zich mee. Daarom is een geïsoleerde schuifdeur aan te raden.
Geïsoleerde deuren zijn opgebouwd uit dikkere panelen, vaak met een schuimkern. Voor de veiligheid is deze bedrijfsdeur ook brandvertragend. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een aluminium omranding en PIR-hardschuim kern.
Beglaasde schuifdeuren
Is het belangrijk dat er veel licht in de loods of bedrijfshal binnenvalt? Of moeten bezoekers zicht hebben op de buitenruimte, of juist naar binnen kunnen kijken? Kies dan voor beglaasde schuifdeuren. Dit is een goede keuze voor showrooms, tuincentra en andere commerciële ruimtes. Daarnaast zeer geschikt voor stallen, maneges en schuren.
Een beglaasde schuifdeur laat de ruimte groter lijken. Daarom is het ook ideaal voor kleine bedrijfshallen.
Koelschuifdeuren met isolatie
Daar waar isolatie en lage temperaturen belangrijk zijn, bieden koelschuifdeuren uitkomst. Denk maar aan koelcellen, vriescellen, opslagloodsen en gekoelde bewaarschuren. Een koelschuifdeur is goed geïsoleerd en houdt de kou binnen, en de warmte buiten. Dit zorgt voor een directe besparing op de energiekosten.
Deze deuren zijn met de hand bedienbaar, maar elektrische bediening is ook mogelijk. Ze zijn voorzien van een koudebrugvrije omranding. Dit zorgt ervoor dat aanraking van de deur niet ijskoud aanvoelt.
Bovenrollend of onderrollend: wat is beter?
Een schuifdeur hangt of staat in een soort rails, die de deur naar de zijkant begeleidt. Deze rails kan aan de bovenkant zitten, maar ook aan de onderkant (de vloer). Een bovenrollende deur is vooral handig wanneer voertuigen of rolkarren vaak in en uit de loods, de garage of het pand moeten. Bij het ontbreken van een drempel gaat dit veel makkelijker. Een nadeel is dat deze deuren aan de onderzijde vrij hangen, waardoor er wat speling ontstaat.
Onderollende deuren zijn eenvoudig te monteren. Ze zijn wat steviger en hebben hierdoor een lange levensduur. Het nadeel van dit type bedrijfsdeuren is dat er makkelijker vuil in het rolsysteem terechtkomt.
Zeer grote afmetingen mogelijk
Een voordeel van schuifdeuren als bedrijfsdeuren is dat ze in vrijwel alle afmetingen verkrijgbaar zijn. Ook wanneer een onderneming behoefte heeft aan zeer grote afmetingen. Ondanks de grootte schuiven deze deuren makkelijk open en dicht. Zelfs een klein of lichtgewicht persoon kan hier makkelijk mee omgaan.
Schuifdeuren in verschillende kleuren
Niet alleen een kantoor of winkel maar ook een hal of loods moet een bepaalde uitstraling hebben. Soms sluit de kleur van de bedrijfsdeuren aan op die van de bedrijfskleuren (bijvoorbeeld de kleuren die in het logo of reclame-uitingen wordt gebruikt). Maar het is ook mogelijk om voor een neutrale kleur te kiezen.
Schuifbedrijfsdeuren zijn in alle mogelijke RAL-kleuren verkrijgbaar. De leverancier of aanbieder spuit ze in de gewenste kleur. Laat desgewenst een logo of boodschap op de deuren maken.
Wat kosten schuifdeuren voor bedrijfshallen, loodsen of stallen?
Kleine geïsoleerde schuifdeuren beginnen bij een prijs vanaf € 1000. Topkwaliteit bedrijfsdeuren kunnen oplopen tot meer dan € 35.000. Een en ander is afhankelijk van het type deur en de afmeting. Het is belangrijk om in kwalitatieve deuren te investeren. Deze hebben een lange levensduur en zijn onderhoudsarm.
Een loods laten bouwen? Denk aan alle aspecten, zoals isolatie, het type vloer maar natuurlijk ook de deuren. Vergeet hierbij de binnendeuren niet!
Dit artikel is in samenwerking met Damm Deuren tot stand gekomen.
BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.